Polære plot

Sandra Myrtue

« Tilbage til oversigten
polære plot scatter plot senmos
Et polært plot fra vores cloud platform Senmos.

Polære plot er en type graf, der kan bruges til at visualisere data, der har et periodisk eller cyklisk komponent. De er især nyttige til at visualisere data, der er udtrykt i form af vinkler eller faser, såsom vindretning eller orientering.

For eksempel kunne et polarplot bruges til at visualisere vejrdata såsom vindretning og vindhastighed. Vinklen af punktet på det polære plot ville repræsentere vindretningen, og afstanden fra midten af plottet ville repræsentere vindhastigheden. Dette giver beskueren mulighed for nemt at se fordelingen af vindretninger og hastigheder på et bestemt sted over en periode.

På samme måde kan et polært plot bruges til at visualisere accelerometerdata, såsom orienteringen af en enhed i 3D-rum. Vinklen af punktet på det polære plot ville repræsentere enhedens orientering, og afstanden fra midten af plottet kunne repræsentere størrelsen af accelerationen. Dette giver beskueren mulighed for at se, hvordan enhedens orientering ændres over tid.

Polære plot kan også bruges til at visualisere forskydningsdata fra forskydningssensorer eller gps-sensorer ved at vise ændringen fra et indstillet nulpunkt. Her viser vinklen bevægelsens retning, og afstanden fra midten viser afstanden væk fra nulpunktet. I mange situationer er den kombinerede ændring fra flere akser det mere korrekte mål for alarmer, når alarmer indstilles fra kendte designgrænser i konstruktioner.

Polære plot kan oprettes ved hjælp af specialiseret software eller ved at bruge et regnearksprogram såsom Microsoft Excel. De bruges ofte i videnskabelige og tekniske applikationer til at visualisere data, der har en periodisk eller cyklisk komponent.

For hængebroer kan polarplot bruges til at visualisere sammenhængen mellem vindretning og acceleration i hængere. Vinklen bruges derefter til at visualisere vindretningen, og afstanden fra midten af plottet repræsenterer den maksimale acceleration. Hvis visse områder af plottet er tættere befolket af punkter, kan dette være en indikator for, at visse vindretninger har en større indflydelse på hængernes bevægelse.

« Tilbage til oversigten